ממש כמו באוכל, גם בקהילה – חיבורים וגיוון מביאים את הטעמים הכי מפתיעים ואת החוויות הכי משמעותיות

בפברואר הזה נשים דגש על גיוון קולינרי כהשראה לקהילה מכילה ומגוונת, המשלבת את הייחודיות של כל אדם ואשה ומדגישה את תרומתו הייחודית לעושר הקהילתי. זאת תוך העלאה המודעות לחשיבות קיומה של קהילה המכלילה א.נשים עם ובלי מוגבלות.

הספיישלים שלנו במסעדות

המסעדות הטובות בארץ חברו אלינו, ובחודש פברואר יגישו בספיישלים שלהן מנה יוצאת מן הכלל – מנה שנבנתה על ידי שף/שפית המסעדה בהשראת סיפור של איש.ה עם מוגבלות. המוטו היה לייצר מנה שיש בה גיוונים ושילובים חדשים ומפתיעים, או כאלה המהדהדים את סיפורו של אותו אדם, ושמחברים אל החוויה של גיוון קהילתי וחברתי דרך גיוון קולינרי.
אנחנו מזמינים אתכם ואתכן להזמין את המנות הללו במסעדות במהלך חודש פברואר, וליהנות ממנות יוצאות מן הכלל.

אוזריה
טאקו ים תיכוני בהשראת ארז יצקן- השפית אביבית פריאל יצרה עבורו "טאקו ים תיכוני" - מנה שכולה חיבורים: בצק עלים פריך ממולא בבשר מפורק, וקרם אבוקדו מפרי אדמת כפר עזה. שילוב של טאקו מקסיקני ובורקס ישראלי - מנה שמספרת סיפור של שילובים בלתי צפויים, שיוצרים שלם מעורר השראה.
כרמים
מקלובה בשר ופרגית בהשראת סמי פארחין- השף סהר רפאל יצר עבורו מקלובה אישית - המנה האהובה על סאמי - מנת שכבות שכל אחת מהן מספרת את סיפורו: הבשר המפורק והפרגית מסמלים את היכולת להתחדש ולהתעצב מחדש, תפוחי האדמה הפריכים את החוסן והעמידות, ואורז העשבים הארומטי את הטעמים הביתיים שסאמי אוהב. כמו המקלובה המסורתית שסאמי מכין בביתו עם משפחתו, גם מנה זו היא תזכורת שלעתים דווקא כשהופכים את הקערה על פיה, מתגלים הדברים היפים ביותר.
מולה בוטני
מסע בין גבולות וטעמים בהשראת בני בירנצוויג- השף מוטי אוחנה יצר מנה שהיא מניפסט קולינרי לשבירת גבולות: פוקצ'ה סביח המחברת בין עולמות, כשבסיס איטלקי פוגש את טעמי ירושלים בת תשעת הדורות - סלט טונה פיקנטי, ביצים של שבת, ועריסה עם לימון כבוש, חציל וטחינה. כמו בני, שמסרב לתת למגבלות להגדיר אותו, גם המנה שוברת מוסכמות ויוצרת שילוב חדש ומעורר השראה.
הלנה
קרפצ׳ו דג ים כבוש בסלק וערק בהשראת אלינה אלינסון- השף עמוס שיאון יצר עבורה קרפצ'ו דג ים, המשחק במתח שבין ניגודים: הדג העדין כבוש בסלק וערק עזי גוון וטעם, סורבה החזרת מהדהד את זיכרונות האוכל האשכנזי שאליו מתגעגעת אלינה, וצנוניות, פרחי צלפים ושמן זית משלימים להרמוניה ססגונית ומקומית על חוף הים של קיסריה.
a
סשימי טונה כחולת סנפיר, ריבת נורי ופונזו, צ׳יפס ארטישוק ירושלמי, אבוקדו ומנדרינות בהשראת אודליה ברקין קמיל- השף יובל בן נריה יצר עבורה סשימי צ'ו טורו - נתח טונה גולמי וטהור שעובר טרנספורמציה דרך ריבת נורי ופונזו, בדיוק כמו דמות הערפד. הארטישוק הירושלמי שהפך לצ'יפס מתוחכם מייצג את יכולתה להפוך טקסטים פופולריים למחקר אקדמי מעמיק, בעוד הדאשי-אגוואצ'ילה החריף והמנדרינות העדינות משקפים את השילוב המיוחד של עוצמה והומור שמאפיין אותה.
פופה
רוחות ושורשים בהשראת שי אקשטין- השפים אביב משה ואיתי לוי הכינו עבור שי מנה שנקראת רוחות ושורשים, שכל מרכיב בה מסמל חלק אחר במסע של שי: רביולו תבשיל לחי ושקדי עגל - מדמה חום ואהבה של בית, קרם שורש סלרי לבן ומנחם שעוטף אותו ברכות, חלמון כבוש בסויה אשר מתפרץ כאשר נוגעים בו, ומסמל התפרצויות ורגעי משבר, ותבשיל מנגולד חמים שיזכיר לשי את הארוחות החמות והאוהבות של הבית.
גרקו
רוואני - עוגת סולת מטוגנת ברוטב טופי קרמל בהשראת קובי טייבל- בחרנו להכין עבור קובי עוגת סולת מטוגנת ברוטב טופי קרמל כחיבור לאהבתו לאוכל ביתי ולדברי מאפה. כמו קובי, שהצליח להפוך אתגר ליתרון ולהשראה, גם העוגה הזו משלבת פשטות ביתית עם טוויסט מיוחד - הטיגון שהופך אותה לייחודית. רוטב הטופי הזורם על העוגה מסמל את המעבר של קובי מהימנעות לזרימה ושטף בדיבור.
ממבו מילאנו
שיפוד פטריות יער על לינגוויני ברוטב פורצ׳יני עמוק, בהשראת איה וקסלר- השפים רם לסרי ונועם נפתלי יצר עבורה לינגוויני פטריות - מנה שכולה מחווה לכוח ההזנה: שיפוד פטריות יער צלויות מדמה את המרקם הבשרי שבתה ויתרה עליו, בעוד הרוטב האוורירי, החלק והעשיר, המבוסס על ציר פטריות ושמנת, עוטף כמו אהבה של אם.
לונה
פאתה של ג'אג' ותתבילי בהשראת נועם- השפית לונה זרייק יצרה עבורה פאתה של ג'אג' ותתבילי - מנה המהדהדת את העוף והאורז של שישי בערב בקיבוץ, אך בגרסה חדשה ומפתיעה: שכבות של לחם קלוי, רוטב טאראטור עשיר, אורז מתובל בבשר טלה, ועוף ספוג בתבלינים - כולן מתחברות למכלול מושלם וחגיגי. כמו בחיים עצמם, לפעמים צריך להפוך את הכד כדי לגלות את היופי שבשילוב בין זיכרונות העבר לטעמים חדשים של תקווה.
טלביה
שניצל עגל עם פירה בהשראת אוריה איפרגן- השף ניר לוי ממסעדת טלביה יצר גרסה מיוחדת למנה הקלאסית האהובה עליה: כמו תפוח האדמה הקשה שהופך לפירה רך ומענג, גם המוגבלות יכולה להפוך למקור של עוצמה. השניצל הפריך והמושלם לצידו מזכיר שלפעמים הדברים הכי פשוטים הם החשובים ביותר - בדיוק כמו האומץ לבקש עזרה.
רוברטה וינצ'י
ניוקי ותבשיל אונטריב מפורק, בהשראת יוסי פ.- השף ירון מלכה יצר מנה קלאסית המכבדת את העדפותיו של יוסי: ניוקי תפוחי אדמה קלאסי עם תבשיל של אונטריב, יין, ירקות שורש ותבלינים ארומטיים, שבו טמונה הזמנה עדינה להרחיב את גבולות הטעם.
האקליפטוס
פטטס בראווס עם עדשים שחורות בנוסח ברזילאי בהשראת נטלי בורדטי- השף משה בסון יצר עבורה פטטס בראווס עם עדשים שחורות - מנה המשלבת את תפוחי האדמה האהובים עליה עם עדשים שחורות העשויות בנוסח השעועית השחורה המסורתית של הפג'ואדה הברזילאית. כמו נטלי, שמצאה את הכוח להפוך אתגרים להזדמנויות, כך גם המנה מחברת בין עולמות ויוצרת טעם חדש ומעצים שמשלב בין זכרונות הבית לבין החיים שבנתה כאן.
דליקטסן
מקדישים מנה מיוחדת בהשראת אישה עם מוגבלות - אופירה זנדני. אנחנו מקדישים לאופירה את לזניית התרד והגבינות שלנו - מנה מהמטבח האיטלקי האהוב עליה, שכל שכבה בה מספרת סיפור: עלי הפסטה הטריים והגמישים כמו החיים עצמם, שכבות הגבינה והתרד מתמזגות זו בזו כמו הכוחות השונים שבתוכה, ורוטב הבשמל העוטף מזכיר את החיבוק החם שהיא מעניקה לקהילה סביבה.
עמק הבראסרי
נתח קצבים וגראטן תפו״א בהשראת יוסי פ.- השף עידו פיינר יצר מנה קלאסית המכבדת את העדפותיו של יוסי: נתח קצבים צלוי - בשר פשוט ומדויק - לצד גרטן תפוחי אדמה וירקות שורש. ברוטב הדמי גלאס, העשוי מירקות שורש מרוכזים, טמונה הזמנה עדינה להרחיב את גבולות הטעם.
מלכה
בליני חם מלא בצלי אונטריב עמוק בהשראת מירב שבירו - השף איל שני יצר בליני חם המשקף את יכולתה של מירב לחבר בין עולמות שונים: המטבח המזרח אירופאי פוגש צלי בורגיניון צרפתי, איולי איטלקי מתערבב עם סחוג תימני, והכל נחתם בחמוצים ובצל של פלאפליה ישראלית.
מארי
שיפוד לוקוס/מוסר בציר סלק וקרם שורשים בהשראת נטע ברסלר ראובני- השפים אביב משה ואילן שלייפר יצרו עבורה שיפוד לוקוס על מצע של טעמים עוצמתיים: ציר סלק מרוכז המייצג את העוצמה שצומחת דווקא מהצמצום, טאבולה עשבים רעננה כמו אהבתה לספורט ולחיים בריאים, וקרם שורשים המסמל את היציבות והכוח שהיא מעניקה לאחרים ולעצמה. הדג מייצג את החופש והזרימה שנטע מצאה במים - המקום בו הכל אפשרי.

תפריט אירועי ספיישל פברואר שלנו!

עושר של טעמים וחוויות שמשקפים חברה מגוונת! כל אדם, כמו כל מרכיב במנה טעימה, תורם משהו ייחודי ושונה לקהילה.

שיח בצלחת

משחק שאלות בקלפים אשר עוסק באוכל ובא.נשים! האוכל במשחק שלנו הוא גם אוכל וגם דימוי לא.נשים ולקהילה. ככל שכל אחד ואחת מהמשתתפים.ות יתרמו את זווית הראיה (והאכילה) שלהם, כך המשחק יהפוך למגוון, מעניין, מסקרן ופותח לבבות!

שווה טעימה

סדנת אימפרוביציזה קולינרית יוצאת מן הכלל, א.נשים עם וללא מוגבלות מכינים יחד מנות חדשות ומפתיעות, אותן אוכלים בארוחה חברתית משותפת.

סדנת ספיישל שפ/ית

מוזמנים להכנת מנת שף יוצאת מן הכלל! א.נשים עם וללא מוגבלות לומדים להכין מנה עם שילובים חדשים ומפתיעים אותה יצרו יחד שפ/ית ואיש/אישה עם מוגבלות. כולל טעימות

ערב ספיישל שפ/ית

ארוע המשלב בין סדנה לפאנל, בו נפגוש שפ/ית ואיש/אשה עם מוגבלות שישוחחו יחד על גיוון באוכל ובחיים, זאת לצד הכנת מנה יוצאת מן הכלל שנולדה בהשארת המפגש בין השניים. כולל טעימות.

שותפים לדרך

קרן שלם
משרד הרווחה
בישולים מבית אסם
Ginger Communications